Spiritualistische diensten

Zondagsdienst

U bent van harte welkom om op zondag kennis te komen maken met onze stichting.

Elke zondag om 10:30 uur precies wordt door Dienende Liefde in de kerk achter het pand Voorstraat 51, de Zondagdienst gehouden. Wekelijks zijn er verschillende sprekers die onze dienst voor gaan. Het gebouw is open vanaf 10:00 uur. Voor en na de dienst is er gelegenheid tot het ontvangen van healing en het napraten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Tijdens de dienst vindt er een collecte plaats.

Het Spiritualisme beschikt over speciale ceremonies die inhoud kunnen geven aan de geloofs- en levens uiting die we kennen.

Huwelijksceremonie

Bij een liefdesverbinding, van twee individuen, voor het leven, is er een Huwelijksceremonie: Naast het wettelijke huwelijk kun je in Nederland ook een kerkelijke op ceremoniƫle ceremonie wensen. Bij de Dienende Liefde is dit dan een Spirituele ceremonie, hierin wordt er veel gewerkt met symboliek, muziek en eigen inbreng. Een spirituele huwelijksceremonie kan zonder het wettelijke huwelijk gesloten worden, dan heeft het een symbolisch status in plaats van een wettelijke status voor de twee individuen.

Herdenkingsceremonie

Binnen het spiritualisme gaan we ervan uit dat bij overlijden we afscheid nemen van het stoffelijke lichaam. Onze ziel heeft het eeuwige bestaan. Bij dit afscheid is het mogelijk om Herdenkingsceremonie te houden. Wanneer we afscheid moeten nemen van een dierbare wensen we een afscheid dat past bij de persoon die overgaat, en dat het tegelijkertijd een ceremonie is die er voor zorgt dat het afscheid nemen een troost kan zijn voor de nabestaanden.

Toekennen van een Spirituele naam

Iedere geloofsovertuiging heeft een ceremonie waar je uiting kunt geven d.m.v. een belijdenis dat je lid bent van bettreffend geloof. Zo ook in het Spiritualisme. Als we willen belijden dat we een spiritualist zijn dan kan er een Spirituele naam worden toegekend. Deze naam zal worden ontvangen door een representant van het Spiritualisme. Deze zal de naam ontvangen in de periode voorafgaande aan de ceremonie. De ceremonie bevat veel persoonlijke symbolische kernmerken gegeven door je naam, bloemen en muziek.

Ruimte en Begeleiding

De Dienende Liefde beschikt over een prachtig stil gebouw in de binnenstad van Delft, waar het mogelijk is om tot 80 gasten een afscheidsceremonie te houden. Wij kunnen voor u een ceremonie houden waarin de gebruiken en symboliek vanuit het Spiritualisme naar voren komt. Maar daarnaast is het ook mogelijk om een ceremonie te creƫren met uw eigen persoonlijke wensen.

Bij de dienende Liefde beschikken we over voorgangers die deze diensten kunnen leiden en/of begeleiden. Deze Voorgangers zijn bekent met het leiden van ceremonies, het verwezenlijken van persoonlijke wensen en mogelijkheden en alles wat komt kijken bij uitvaart en trouw. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om rond en om de ceremonies veel persoonlijke wensen in te willigen. Afscheid nemen van een dierbaar persoon is bijna altijd verdrietig en moeilijk. Wanneer we bij het afscheid nog een keer kunnen stil staan bij het leven van deze persoon, op de manier zoals de persoon leefde, geeft dit troost en een herinnering om te koesteren.

Voor informatie kunt u bellen naar ons bestuurslid Marcelle Weevers, telefoon 06-53 97 1111